Jdi na obsah Jdi na menu
 


.. po delší době byla chuť nakreslit obrázek :Mírnost

article preview

KArta č.14 - TAROT v mém pojetímirnost-15x10.--1-.jpg

Symboly:
Kalichy: Kalich: Svatý grál, jinak záleží na obsahu - zde nádoba zadržující vodu - symbol citů a emocí.
Jedna noha na zemi, jedna ve vodě: řešení jak intuitivní tak praktické. Vyvážená kombinace praxe a pragmatismu a citů a pocitů
Hory: vysoké postavení, spojení země a nebes, pohoří = potíže a překážky, neklid, překážky, spolu s nížinou tvoří hory protiklady, které je třeba v určité fázi duchovního vývoje sjednotit, Skála: překážka, pevnost a stabilita, (příliš) vysoké cíle, výzva osudu.
Květiny: symbol citového prožívání.
Trojúhelník ve čtverci: čtverec = uskutečnění hmotné, daleth, čtyřka ve hmotě, hmota trpná, trpný živel, vyjadřuje pevnost, stabilitu a vyváženost, trojúhelník hrotem nahoru = evoluční trojnost na všechny tři strany vyvážená, symbol dynamiky, síly, ukazatel směru, vyjádření magického čísla tři, trojúhelník směřující dolů je symbolem ženství, trojúhelník směřující nahoru symbolem mužství..
Anděl: duchovní rada, ukazatel cesty z obtíží.
Cesta: matafora životní cesty.
Slunce a v něm koruna (vychází nebo zapadá): Slunce: symbol energie, života, tvůrčích schopností, plodnosti. Rozjasnění. Také spalující účinek. Koruna: symbol moci, povýšení a vzestupu
Voda: nevědomí, symbol dárce života, ale i chaosu a pralátky, také očištění. Ženský a mateřský element. Pramen = elán, chuť do života. Souhrn viditelných citů a emocí, jež si uvědomujeme (vše ve vodě viditelné), a skrytých, dosud nevědomých emocí (vše ukryté v hlubinách).

 

Náhledy fotografií ze složky MANDALY

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< leden / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 81749
Měsíc: 1220
Den: 26